< 2019 >
April
«
»

Thirst Trap Club presenterar: Bolywool + Light Vibes + MANX

Thirst Trap Club är tillbaka och presenterar tre liveakter denna april-afton!

Bolywool
Bolywool står med ena benet stadigt i Göteborg och att då lägga release-spelningen för sitt nya album på HPKSM känns givet. Album nummer fem är ett becksvart skilsmässo-album kryddat med missbruk, självförakt och destruktivitet. Det kan låta makabert men skivan blev också vändpunkten för Bolywools som nu strålar starkare än någonsin. Ta chansen att ta del av känslan när ljuset bryter mörket live.

Light Vibes
10 years after this dream-pop duos inception they finally released their debut album ‘Past/Present early 2019. Packed full of synth and electronics to create a sound that’s both organic and synthetic. Slow burn sonic left turns swerve from ambient intros to poppy earworms that pair woozy synth work with a looped, hip hop-style beats and lively electro shimmers. Experience their glorious sounds when they’re best…live.

MANX
MANX är Maria Nyström som äntligen är tillbaka med ny musik efter att The Naima Train stängdes ner 2017. MANX är mer av allt, det är friare än innan och vi vågar även säga att det är bättre än innan. 29/3 släpper hon sin första singel och en vecka efter det ställer hon sig på scenen på Studio HPKSM för första gången som MANX.

JAZZLÖRDAG!

Beches Brew (WC-edition)+William Soovik Grand Finale

Beches Brew West Coast Edition lindas nu in i konceptet ”JAZZLÖRDAG” och får sällskap av William Soovik Grand Finale. Resultatet blir ett gäng lördagar med massa jazz, från eftermiddag till kväll!

Beches Brew – West Coast Edition
Består av: Göran Klinghagen, Thomas Gustavsson, Bengt Berger, Thomas Jäderlund, Stefan Bellnäs. De har förgyllt lördagarna på Studio HPKSM ett bra tag nu, och stämningen är alltid på topp! Första lördagen varje månad ses vi i källaren för högklassig livejazz med Bengt “Beche” Berger och hans Brew! Ett dunderbra sätt att spendera lördagseftermiddagen på!

William Soovik Grand Finale
Grand Finale är den göteborgska trumslagaren William Sooviks hjärtebarn. Efter att ha spelat med en uppsjö av olika band frågade han, efter en period av gig-torka och jazz-ångest, under senhösten 2017 om några av hans finaste musikervänner ville spela ett par av hans låtar. Det hela resulterade i debut-skivan Rustik Musik som släpptes på det egna bolaget Abrovinsch Records i Juni 2018. William själv tycker att musiken låter som om Led Zeppelin skulle starta ett projekt med The Bad Plus, Frank Zappa och Nirvana för att skriva reklam-jinglar till svenska byggföretag eller ledmotiv till japanska manga-serier. Visst kan ni höra det framför er?

Den 2/2 kommer ni få uppleva orginal-sättningen:
Signe Dahlgreen – Sax
Malin Wätteing – Sax
Joel Fabiansson – Elgitarr
Viktor Reuter – Bas
William Soovik – Trumset.

Lyssna här:
https://open.spotify.com/artist/2VUNVm36k2gAXHp8eGWXRi?si=SysPfFShSoyxDOGUhn0FGg
https://soundcloud.com/william-soovik

Video:
https://www.youtube.com/watch?v=5dENFIM6afI
https://www.youtube.com/watch?v=MGxJagMK8EM

Fler gäster kan definitivt tillkomma!

…………………………………..
Speltider:
16:00 – 18:00 Beches Brew
19:00 – 21:00 William Soovik Grand Finale
DJs: TBA
Info: Gratis inträde!

…………………………………..

Club Sandwich + Lagunitas special keg tappings

Såja! Då var det åter dags att bjuda in till umgänge/aw-klubb på Studio HPKSM. Kom förbi efter jobbet eller skolan på fredag och ät en god och matig macka med alkoholhaltig dryck till ett bra paketpris. I högtalarna hörs musik som låter som att den är gjord på 80-talet och ibland är den också det, ibland inte. Men tänk på synthesizers och för stora byxor så är du på rätt spår.  📼👾🕹💾📺Lite senare förvandlas samkvämet till klubb med tjo och tjim. Det är också så det brukar bli.

Lagunitas beer kommer vara på plats och ha med sig special öl unika för denna kväll! Mer info om det kommer när det närmar sig!

Gratis inträde hela kvällen! 18:00 – 01:00

Studio HPKSM
Storgatan 22, Göteborg

Klubb Global Grooves

Våren är här och så också Klubb Global Grooves!

Klubb Global Grooves är klubben som ger dig disco, soul och funk ifrån alla världens hörn. Där den gemensamme nämnaren är positiva vibbar och ett jävla sväng. Vi ses i källarn, helt enkelt.

DJ:s Anthony Lappas, David Njie + vänner
☺ FRI ENTRÉ HELA KVÄLLEN. ☺

Studio HPKSM
Storgatan 22, Göteborg

Happiest Place – NIGHT

Happiest Place är tillbaka med ännu ett Happiest Happening! Den tredje kvällen är ett sent firande för bolagets senaste släpp ”Framtiden Tillhör Inte Oss” av Göteborgs allsmäktiga Amateur Hour! Releasekvällen uteblev då, men firas (post-släpp) nu! Kvällen i ära bjuds det likt den första kvällen på fyra akter – från rikets tre sydliga spets.
Malmös Mary Anne’s Polar Rig har gjort sig kända som en av stadens bästa liveakter, med ett scenspråk som stundtals gränsar till indie-dada-nana-fasoner! För er som inte vågar se något okänt utan att höra kända referenser jämte så är det väll som om Courtney Barnett jammade med Pavement. Eller nått.
MAPR’s baterist är inte bara en jävel på pukan. Under sitt alias Tied Hands har Philip Lindskog släppts på en drös kassetter, egna släpp såväl som olika samlingar. The Noise Of Young Sweden lever, både allmänt och den 24e april!
Direkt från hufvudstaden kommer vi kvällen till ära bevittna Gopher, det alias tillhörande en av de två hjärnorna bakom bolaget Akka Tapes, på dennes allra första gig! Detta får ingen kännare av känsla missa, harsh noise for the mind!
19:00 – 00:00, biljett i dörren!
Mer info kommer inom kort!
ladyfest musik quiz

Feministiskt musikquiz med Ladyfest

Vi kör favorit i repris och håller i ett feministiskt musikquiz på Studio HPKSM! Den här gången med tema film 🎬🎬🎬 I frågorna lyfter vi filmhistoriens grymmast kvinnor – både bakom och framför kameran, aktuella filmer och självklart musik (räkna med ett och annat soundtrack!). Kom och inled helgen med Ladyfest’s feministiska musikquiz ❤ Alla får plats ❤

Quizet startar klockan 20:15. Vi håller till en trappa ner. Se till att vara på plats i tid!

Såhär går det till 🤓
• Lag om max fyra personer i varje lag
• Varje fråga kompletteras med en låt där man ska svara på låttitel och artist
• Vi kör quizet i cirka 2 timma med en liten paus i mitten – mobil-/googleförbud genom hela quizet!
• Självklart priser att vinna. Mer om detta

OBS: Ladyfest – är en ideell feministisk förening som arbetar med att främja och lyfta kvinnor och transpersoner inom kulturvärlden. Sedan 2005 har Ladyfest Göteborg sett till att boka endast kvinnliga eller icke-binära akter till våra event, dit alla är välkomna! Varje år arrangerar Ladyfest Göteborg en 8-mars fest, men vi är även kända för våra feministiska quiz. Mer information om oss på: https://m.facebook.com/ladyfestgbg/?locale2=sv_SE.

Ladyfest i samarbete med ABF Göteborg

Studio HPKSM
Storgatan 22, Göteborg

Fira Valborg på Hemmafest med Finest!

De har bevisat att en hemmafest inte behöver vara ”hemma” för att det skall kännas som ett sådant. Gemenskap, tillhörighet, vänner och bra musik är vad som gör det! DJ: Finest med vänner utlovar en riktigt härlig kväll!

Biljett i dörren! 22:00 – 01:00

Foto: Rebecka Bjurmell