christopher ali solidarity quartet

View Calendar
16-02 21:00 - 17-02 02:00
Studio HPKSM
Phone:0709569624
Address: Storgatan 22, Göteborg

Christopher Ali Solidarity Quartet

Albumrelease och live-spelning

Christopher Ali Solidarity Quartet släpper skivan To those who walked before us på etiketten Jazz och solidaritet och det ska självklart firas på Studio HPKSM!
Frijazz, nordafrika-sväng, muslimsk mystik, psykadeliska utflykter och politiska kommentarer samsas kvartettens debutplatta.
Saxofonisten Christopher Ali Thorén har rört sig musikaliskt inom afrobeat och den fria jazzen i olika sammanhang i ett bra tag nu. Där har han utvecklat ett sound sprunget ur hjältar som Sun Ra, Albert Ayler, paret John och Alice Coltrane. Men spår av te. x. Jimi Hendrix och ökenblues finns där i mixen.
Med sig har han Filip Bagewitz på oud och bandlös gitarr, Alfred Lorinius på kontrabas och Anton Davidsson Norén på trummor.
Live visuals av Dynamiten [@akadynamiten]

www.facebook.com/jazzochsolidaritet/
instagram: @jazzochsolidaritet

Fritt inträde

DJ: Sebastian Løken

Related upcoming events

 • 26-05 15:00 - 26-05 18:00

  Beches Brew West Coast Edition - Säsongsavslutning!

  Beche och hans Brew intar källaren på Studio HPKSM denna lördagen och tar sedan paus över sommaren - säsongsavslutning med andra ord. Köket har självklart öppet och det finns många härliga rätter att förtära under konserten, bland annat caponata, goda ostar, kalvragu, med mera! Till det ett väl utvalt sortiment med viner, och hantverksöl.

  Beche: "Det fina med att spela på lördagseftermiddagen är ju att dit kommer de som är på väg hem för att laga middag och ha en lugn hemmakväll, men dit kommer också de som är på väg ut för att ha en helkväll och som vill inleda festen med livemusik. Och där möter då de som är på hemväg de som är på väg ut och kanske är det några som ändrar sina planer i mötet med vår musik och de andra gästerna. De kanske går hem i stället eller går ut i stället för hem."

  ...................................................
  Beches Brew - West Coast Edition innehåller förutom den Stockholmske bandledaren Bengt Berger, Beche kallad, även Gothenburg Greats: Sir Thomas Jäderlund och Thomas Gustafsson på saxofoner, Göran Klinghagen gitarr och Stefan Bellnäs, bas. 
  ....................................................
  Så varmt välkommen till Studio HPKSM’s källare på lördagseftermiddagen! 
  15:00-18:00, Parkgatan 21 / Storgatan 22