Klubb 8 // Stina Force + Heavy Bleeding + Svärta

View Calendar
10-11 21:00 - 25-11 02:00
Studio HPKSM
Phone:0709569624
Address: Storgatan 22, Göteborg

KLUBB 8

LIVE: Stina Force + Heavy Bleading +  Svärta

//DJ: Lisa Jensen

Det hela började med en helgfylla på en bar. Tre kompisar gnällde över den mansdominerade musikscenen och tog saken i egna händer och startade en klubb – Klubb 8. Så för ett år sedan var det första klubbkvällen i Studio HPKSM’s källare. En svettig kväll med endast utsug i ventilationen, peppad publik, kompisar i baren och Growth på scen. En från trion har trillat bort och nu är det en duo som styr. Klubbens fokus ligger på rock’n’roll men med lite mer tryck på punk. Den här duon gillar raka rör, bärs och brudar.

Fredagen den 10/11 styr Klubb 8 tre grymma band från Göteborgs alla hörn. Det kommer bli punkigt, svettigt och jävlar anamma! Först ut för kvällen är Stina Force, därefter kommer Heavy Bleeding stå på scen och sist men inte minst Svärta.

Stina Force

Stina Force är från Göteborg men är nu baserad i Amsterdam som koreograf och performanceartist. Musik är vart hjärtat bor och denna kraftfulla demon gör sin debut på musikscenen med hennes nya solo projekt. Kalla det musik, performance, dirty poetry eller vad du vill. Om en vill ha referenser kan vi låtsas att en snuskig Patti Smith och överpoetisk Nick Cave möter Grace Jones i en kärlekshybrid för råa ljud och bildlandskap.

Heavy Bleeding

Med endast ett år på nacken har Heavy bleeding hunnit bränna av en hel del spelningar runt om Göteborgs punkscener. Det är mörk och desperat blodrock med punk- och metalinfluenser- vad mer behöver en säga?

Svärta

Svärta startade bandet för att alla tre ville spela mer än vad de redan gjorde och kanske något annat än renodlad punk. Resultatet blev någon slags spretig rock, grrrl riot känsla, med doomiga inslag och vi älskart. Josefin, Lotta och Ebba i bandet släppte sin EP Girl Gang för ett tag sedan. Precis som namnet antyder rör det sig om rock med ett lite mörkare anslag, men alltid med melodier som hindrar det hela från att bli becksvart.

Related upcoming events

 • 18-12 20:00 - 18-12 23:00

  Kammarmusikklubben

  Live: Odd Size

  Låt oss säga det på en gång: vi kommer inte med något nytt! Att kammarmusik med fördel spelas i intim miljö, det är sen gammalt. Och att mat, musik och människor är ett vinnande koncept, det kom väl med de gamla grekerna? Kanske längtar du precis som vi efter att bli bjuden på den där festen, med god mat, en öl i handen, med alla dina kompisar och alla du önskar vore dina kompisar. Och när stämningen är på plats bli bjuden på musik du älskar eller som du aldrig hört. Låta dig fascineras och beröras och att sen gladeligen upptäcka att festen fortsätter. Vi tog saken i egna händer och nu är den här igen; Kammarmusikklubben! Har du aldrig fattat grejen med Händels Messias? Lugn. Det är indieversionen som fattats dig. Plötsligt uppstår möjligheten att få liksom pocketversionen av den klassiska världens dunderhit, när kammarmusikklubben bjuder in den genialiska ensemblen Odd Size till Studio HPKSM den artonde december.

  I Odd Size’s Messiah finns ingen kör, ingen orkester och ingen dirigent. Gruppen har skapat en unik version av verket, fylld med passion, nyfikenhet, skönhet, humor och kanske en gnutta galenskap också.

  Odd Size består av: Elisabeth Holmertz, Per T Buhre, Ingrid Andersson och Fredrik Bock. Tid 21.00 (insläpp 20.00), Entré 100 kr.

 • 22-12 20:00 - 23-12 02:00

  Berndtsson med vänner

  Fira in danföre -danföre -dopparedan på Studio HPKSM

  Som en julklapp på posten seglar Sara Berndtsson in i garaget, ner i källaren och skapar stämmning med discodrömmar och pianohouse på Studio HPKSM. Detta blir det vinnande alternativet istället för att vila dina julstökströtta fötter i hemma-soffan. Kanske kommer det finnas glögg och pepparkakor att bryta av ölen med, härligt va! Så lämna pulkan och snowboardpjäxorna hemma och entra värmen hos oss. Gratis inträde är det också! God jul kväll!

 • 05-01 19:00 - 05-01 22:00

  Programsläpp #5

  Vi släpper programmet för januari!

  Sista onsdagen i månaden betyder release för nästkommande program på Studio HPKSM. Denna gång, undantagsvis, firar vi första fredagen (5 januari) i månaden istället för att alla ska hinna hämta sig efter jul och nyårsfiranden. Det blir fest, live-akter, DJ:s och snacks.  En ganska härlig kväll med andra ord, så ta med en vän eller flera och kom förbi på trevligheterna. Programmet finns även att finna här på vår hemsida! Mer info om tvad som händer på Studio HPKSM i allmännhet finns också på vår instagram och facebooksida.