LIVE: Les Films + Caroline Wickberg

View Calendar
20-01 20:00 - 21-01 02:00
Studio HPKSM
Phone:0709569624
Address: Storgatan 22, Göteborg

Les Films + Caroline Wickberg

LIVE
Caroline Wickberg är en singer/songwriter som inte räds det mörka. Tvärt om, det är till för att sättas ord på och sjungas ut. Nya EP’n I’m not mad släpps den 19:e januari och handlar om uppbrott, olika sorters död och frihet, och är en stilla undran: hur vet man om man är lycklig eller bara mer förvirrad i sitt sinne än någonsin? Tillsammans med vännen och producenten Henrik Alsér har sångerna klätts upp i suggestiv skrud och lyssnarens tankar kanske vandrar åt PJ Harvey, Kathryn Williams eller Tori Amos. Inbäddat i stämmor som pendlar mellan ljuvt och kärvt, såväl i Carolines röst som i stråkkvartett och dova moogslingor, så känns det mörka inte lika farligt längre. Och på så vis blir vi till sist alla renade från synd, i all evighet, i källaren på Studio HPKSM den 20/1.

LIVE
En låtskrivarprocess som pågått under ett flertal år har nu äntligen fått ett rotsystem i form av Les Films.
Les Films består av 5 individer som under några månaders tid ägnat sig åt att arrangera den sköra musik skriven av sångerskan Jennifer Lander. Ljudbilden skulle kunna beskrivas som minimalistisk, skränig och filmisk på ett otröttat vis. Filmatic indiepost, finns det?
Låtarna har nu äntligen kunnat ta fast form för att få färdas utåt, bortåt och framåt och det får dem göra för först gången under premiären på Studio HPKSM.

DJ: TBA