LIVE: Svarta Stugan + Kluster | Studio HPKSM

23-11 21:00 - 24-11 01:00
Studio HPKSM
Phone:0709569624
Address: Storgatan 22, Göteborg

LIVE: Svarta Stugan + Kluster 

Varmt välkomna till en underbar mitt-i-månaden-fredag i november, med två grymma live-akter att älska, plus DJ:s såklart! Extra fir blir det för att Svarta Stugan, har pre-release för sin debutskiva! Hurra för det! ♥

SVARTA STUGAN
Experimentella rockbandet Svarta Stugan släpper sin debutskiva ISLANDS/ÖAR. Spelningen på Studio HPKSM blir en pre-release där möjlighet finns att köpa skivan och annan merch innan det officiella släppet den 14e December. Bandet har tidigare släppt tre EPs på kassettbox och ett datorspel. Svarta Stugans explosiva noir-doftande instrumentalmusik har beröringspunkter med akter som Godspeed You! Black Emperor, Radiohead och med Vangelis episka soundtrack till 80-talsfilmen Blade Runner. Skivan släpps via tyska skivbolaget extrem-metalbolaget WOOAAARGH Records.
Lyssna:
https://open.spotify.com/artist/1l7FyBPuMxZ9SlAEgxP155?si=T0ybjVIKTg-URRoG82R0Dw
Se live:
https://www.youtube.com/watch?v=LLlj-Xzst-0
https://www.youtube.com/watch?v=aXeUWCBBIZQ

KLUSTER
Kluster bildades i Malmö 2014 av fyra vänner och en virtuell trummis. De blev snabbt fem vänner och har sedan dess spelat ett flertal gånger i Malmö, Berlin, Köpenhamn och Stockholm samt supportat Frankie Cosmos och Nicole Sabouné. I juni landade debutalbumet civic via Stockholmsbaserade Rama Lama Records (Melby, Steve Buscemi’s Dreamy Eyes, Chez Ali mfl.). Singlarna Over My Head, In Your Hometown och Afterglow hyllade av Line of Best Fit, P3, HYMN, Festivalrykten, Spotifys Fresh Finds mfl. och albumet som helhet fick motta god kritik i Sydsvenskan.

civic är en uppvisning av Klusters lekfulla värld som rör sig fritt i influenser av allt från pop, punk, noise, lo-fi, indie till jazz. Bandets medlemmar har ett förflutet som skolade jazzmusiker men strävade efter att hitta en kollektiv process fri från spelregler och den akademiska världens trångsynthet. Något som resulterade i ett samspelt bandet som växlar mellan melodiöst och dissonant, komplext och enkelt, på ett säreget sätt som får Kluster att sticka ut. Bandet arbetar redan på nytt material som är att vänta under 2019.
_______________
21:00-01:00, 100 kr i dörren, 18 år
#studiohpksm