Raven + Sheik Anorak + Svarta Stugan

View Calendar
11-11 21:00 - 12-11 02:00
Studio HPKSM
Phone:0709569624
Address: Storgatan 22, Göteborg

Raven + Sheik Anorak + Svarta Stugan

LIVE: raven
TO DREAM OF A RAVEN IS USUALLY A BAD OMEN OF BETRAYAL AND MISFORTUNE AND IS GENERALLY A NEGATIVE OMEN OF YOUR LIFE.

Raven är en audiovisuell performance-akt. En återupplevelse och ett utforskande av mardrömmar.
https://www.facebook.com/ravendreamproject/

LIVE: Sheik Anorak
Frank Garcia IS Sheik Anorak
Sheik Anorak was born in 2006
Sheik Anorak is a solo project.
During these solo performances Sheik Anorak uses a guitar, a drumkit, a computer and some effect pedals..
Sheik Anorak sometimes plays with other musicians in free improvised sessions.
Sheik Anorak also plays in regular bands.
It can be improvised or written… or both… or none.
Sheik Anorak is a noise project, but also rock…pop…improvised…experimental…
Sheik Anorak is noise…and noise is sexy
Sheik Anorak is french, but lives in Göteborg, Sweden and runs Gaffer Records.
Sheik Anorak has just released a single – Ready
Sheik Anorak soon releases his new album

http://sheikanorak.com/
https://www.youtube.com/watch?v=oJotMwa2MJA&app=desktop

LIVE: Svarta Stugan

I stugans olika rum och vrår skriker analoga syntar ut en spastisk galenskap med en likstel hand för dess mun. Stugan själv, andas hest ut sin långsamma puls ackompanjerad av dess sträva strupe, gurglandes i dissonans. Inuti de multna, vittrande, vibrerande väggarna, vars hud bär en sjuklig torrhet; dånar ett muller kompakt av bas.

I kontrast till detta sträcker det sig en episk topografi utanför stugans fönster där molnen hänger undertryckande lågt på himlen. Genast dras blicken mot dessa vidder.

Borta vid de ödsliga bergstopparna sveper stränga, oupphörliga vindar; en överstyrd gitarr innehållandes fria och brutala förslag på musikalisk ledning. I en marscherande rytm hörs pukor och cymbaler antågandes.

Den in-lyssnade betraktaren av detta hittar beröringspunkter med akter som Godspeed You! Black Emperor, Radiohead och med Vangelis episka soundtrack till 80-talsfilmen Blade Runner.

This is surprising, strange and original. A musical experience that is straight out of the depths of the human being”

http://totoromoon.wordpress.com/2013/12/19/svarta-stugan-ep2-a-mutation-and-a-madness/

I am not sure if I crave blood or love at the moment. Thankfully, this Swedish band gives me both, and delivers a dark set of songs that look bleak even under a cloudy Gothenburg sky.”

http://spacerockmountain.blogspot.se/2013/12/ep-grab-bag-vol-48.html

DJ: Disco Noir Gbg

Med avsikt att ta med lyssnaren på en spännande musikalisk resa så målar D.N.G ofta upp en atmosfärisk ljudbild kring sina dj-set. Denna kväll är inget undantag!

Med stor vikt på kvällens liveakter och med inspiration från David Lynch kommer kvällens ljud och musik att byggas upp kring mörkrets krafter och förhoppningsvis ta dig med på en riktig åktur!

Slappa basgångar och jazziga rökridåer blandas upp med elektroniska mästerverk från flera av dagens musikaliska genier.

Så håll hårt i varandra i natten, här här det känslorna som styr som står bakom ratten!

https://soundcloud.com/disco-noir-gbg

Related upcoming events

 • 18-12 20:00 - 18-12 23:00

  Kammarmusikklubben

  Live: Odd Size

  Låt oss säga det på en gång: vi kommer inte med något nytt! Att kammarmusik med fördel spelas i intim miljö, det är sen gammalt. Och att mat, musik och människor är ett vinnande koncept, det kom väl med de gamla grekerna? Kanske längtar du precis som vi efter att bli bjuden på den där festen, med god mat, en öl i handen, med alla dina kompisar och alla du önskar vore dina kompisar. Och när stämningen är på plats bli bjuden på musik du älskar eller som du aldrig hört. Låta dig fascineras och beröras och att sen gladeligen upptäcka att festen fortsätter. Vi tog saken i egna händer och nu är den här igen; Kammarmusikklubben! Har du aldrig fattat grejen med Händels Messias? Lugn. Det är indieversionen som fattats dig. Plötsligt uppstår möjligheten att få liksom pocketversionen av den klassiska världens dunderhit, när kammarmusikklubben bjuder in den genialiska ensemblen Odd Size till Studio HPKSM den artonde december.

  I Odd Size’s Messiah finns ingen kör, ingen orkester och ingen dirigent. Gruppen har skapat en unik version av verket, fylld med passion, nyfikenhet, skönhet, humor och kanske en gnutta galenskap också.

  Odd Size består av: Elisabeth Holmertz, Per T Buhre, Ingrid Andersson och Fredrik Bock. Tid 21.00 (insläpp 20.00), Entré 100 kr.

 • 22-12 20:00 - 23-12 02:00

  Berndtsson med vänner

  Fira in danföre -danföre -dopparedan på Studio HPKSM

  Som en julklapp på posten seglar Sara Berndtsson in i garaget, ner i källaren och skapar stämmning med discodrömmar och pianohouse på Studio HPKSM. Detta blir det vinnande alternativet istället för att vila dina julstökströtta fötter i hemma-soffan. Kanske kommer det finnas glögg och pepparkakor att bryta av ölen med, härligt va! Så lämna pulkan och snowboardpjäxorna hemma och entra värmen hos oss. Gratis inträde är det också! God jul kväll!

 • 05-01 19:00 - 05-01 22:00

  Programsläpp #5

  Vi släpper programmet för januari!

  Sista onsdagen i månaden betyder release för nästkommande program på Studio HPKSM. Denna gång, undantagsvis, firar vi första fredagen (5 januari) i månaden istället för att alla ska hinna hämta sig efter jul och nyårsfiranden. Det blir fest, live-akter, DJ:s och snacks.  En ganska härlig kväll med andra ord, så ta med en vän eller flera och kom förbi på trevligheterna. Programmet finns även att finna här på vår hemsida! Mer info om tvad som händer på Studio HPKSM i allmännhet finns också på vår instagram och facebooksida.