This Truly Is The Happiest Place – First Night

08-11 19:00 - 09-11 00:00
Studio HPKSM
Phone:0709569624
Address: Storgatan 22, Göteborg

This Truly Is The Happiest Place – First Night

The Happiest Place är divisionen för livemusik hos Happiest Place Records – där musiken manifesterar sig utanför skivan. Den nya självständiga scenen i Göteborg – med det nya självständiga bolaget – är här. På scen finner vi en rad sällan-synta lokala akter såsom ”GBG-supergruppen” Amateur Hour, Skiftande Enheters frontperson och andra halvan i Monokultur – JJ Ulius, stans enda band med en ideologi Levande Död och nykomlingen Skin Care som kunde springa redan vid födseln. 100 kr i dörren för en helkväll som aldrig kommer att komma igen.

AMATEUR HOUR 
Göteborgs Velvet Underground är återigen ett faktum! Att kalla den här gruppen viktiga för oss på HP är en underdrift, de är livsnödvändiga. Bestående av Julia Bjernelind (Westkust), Hugo Randulv (Makthaverskan, Enhet För Fri Musik, mm.) och Dan Johansson (Neutral, Enhet För Fri Musik, Sewer Election, mm.) så är allt redan upplagt för framgång. En grupp utan dess like som släppte 2016’s bästa skiva, bara spelat live en enda gång och sedan varit relativt tysta i nästan ett år. Nu kan vi stolt tillkännage att Amateur Hour är tillbaka för en spelning på The Happiest Place-kvällen!

JJ ULIUS har alltid varit lite av ett mysterium, även för sig själv! En dag fanns han bara där på Ostronets scen med Skiftande Enheter, skrikandes å bankades så att man trodde att en åder skulle spricka. Efter två singlar med Skiftande Enheter och en med duon Monokultur, släppte JJ sin första singel som solo-artist – ”Tänder Ett Ljus”. Ett form av Dylan-möter-E. Smith ögonblick som hyllats nära och fjärran (lustigt nog släpptes singeln genom Happiest Place Records, vilket sammanträffande!).
Vad kan vi vänta oss av JJ Ulius denna kväll? Vi vet inte, och det gör inte han heller! Man får helt enkelt ta sig till Studio HPKSM den 8/11 och ta reda på det!

LEVANDE DÖD spelar vidare. Som ett uråldrigt klockverk eller främmande kraft djupt inne i bröstkorgen. Köttslamsorna hänger löst men armarna fortsätter veva. Norrbotten-exilpunk! Upp till kramp! Det sistnämnda för den oinvigde är namnet på gruppens kriminellt förbisedda debutskiva som kom ut 2017 – en personlig favorit hos oss på Happiest Place. Bandet har spelat färre gånger än vad som går att räkna på handen den senaste tiden (och då var det inte ens i närheten av Göteborg). Vi är därför mycket exalterade över att de vill gigga på den första Happiest Place-kvällen!

SKIN CARE Nystartade shoegaze-influerade Skin Care är nya, riktigt nya! Så nya att vi bara vet att de är riktigt bra live! Hur ska vi då kunna säga något om dem, om inte med deras egna ord: – ”Skin Care spelar drivig men ändå rätt chill indie med shoegazeambitioner. Texterna behandlar tinderbesvikelser, sena nätter och ensamhet. Låter typ som Diiv efter 5 flak öl.”.  Enligt Göteborgsklubben Sekten: –“Låten ‘Out Of My Church’ för tankarna till första högstadie-förälskelsen, svettiga handflator och sena kvällar på msn.” Fånga dem tidigt och skryt om det sen!

KVÄLLENS DJs – Förutom Mattias Rörström (den drivande kraften bakom Happiest Place som gör så gott han kan) som kommer plocka ut det bedste ur sin skivsamling för högtiden, så kommer DJ Totally_Divine att hålla kvällen konstant ung mellan bandens konstpauser. Vad kan vi förvänta oss? Totally_Divine själv svarar: – ”Lyssnar bara med känsla och väljer låt efter lust. Sporten är död, en begåvad hund och Pan Ron är egentligen allt som behövs. Spelat brända CDs på svartklubbar sporadiskt sen 2011, främst i Stockholm. Ingen bryr sig, inte jag heller.”. 

19.00 – 00:00, 100 KR I DÖRREN