< 2019 >
Februari
«
»
Studio HPKSM
Storgatan 22, Göteborg

Beverly Kills + Raring | Thirst Trap Club

Februari månad börjar på bästa sätt med Thirst Trap Club i källaren här på Studio HPKSM!

Beverly Kills
Förra året blev Beverly Kills omnämnda som en av ”årets bästa svenska indiedebutanter” av HYMN, nominerades till ”årets genombrott” i Gaffa-priset 2019, och stod för en av Göteborgs bästa låtar enligt Djungeltrumman – allt detta av enbart tre singlar släppta inom loppet av fem månader. Nu laddar de upp för ett ännu mer aktivt år med ett singelsläpp i februari, medan större nyheter kring bandet väntar på att få avslöjas. Beverly Kills segertåg in i 2019 börjar här hos oss på Thirst Trap Club.”

Raring
Göteborg- och Luleå- baserade Raring släppte precis nya singeln ”Jeansjackan” från deras snart släppta EP:n ”Mamma”. Denna spelningen på Studio HPKSM är den första på länge, så det vill vi för allt i världen inte missa!

JAZZLÖRDAG: Beches Brew (West Coast-edition) + William Soovik Grand Finale

Beches Brew West Coast Edition lindas nu in i konceptet ”JAZZLÖRDAG” och får sällskap av William Soovik Grand Finale. Resultatet blir ett gäng lördagar med massa jazz, från eftermiddag till kväll i källaren på Studio HPKSM.

Beches Brew – West Coast Edition
Består av: Göran Klinghagen, Thomas Gustavsson, Bengt BergerThomas JäderlundStefan Bellnäs. De har förgyllt lördagarna på Studio HPKSM ett bra tag nu, och stämningen är alltid på topp! Första lördagen varje månad ses vi i källaren för högklassig livejazz med Bengt “Beche” Berger och hans Brew! Ett dunderbra sätt att spendera lördagseftermiddagen på!

William Soovik Grand Finale
Grand Finale är den göteborgska trumslagaren William Sooviks hjärtebarn. Efter att ha spelat med en uppsjö av olika band frågade han, efter en period av gig-torka och jazz-ångest, under senhösten 2017 om några av hans finaste musikervänner ville spela ett par av hans låtar. Det hela resulterade i debut-skivan Rustik Musik som släpptes på det egna bolaget Abrovinsch Records i Juni 2018. William själv tycker att musiken låter som om Led Zeppelin skulle starta ett projekt med The Bad Plus, Frank Zappa och Nirvana för att skriva reklam-jinglar till svenska byggföretag eller ledmotiv till japanska manga-serier. Visst kan ni höra det framför er? Bandets sättning kan komma att förändras mellan gångerna men den 5/1 kommer ni åtminstone få höra: Signe Dahlgreen (Träblås), Viktor Reuter (Kontrabas),
William Soovik (Trummor och komposition).

Lyssna här.
https://open.spotify.com/artist/2VUNVm36k2gAXHp8eGWXRi?si=SysPfFShSoyxDOGUhn0FGg
https://soundcloud.com/william-soovik
Video:
https://www.youtube.com/watch?v=5dENFIM6afI
https://www.youtube.com/watch?v=MGxJagMK8EM

Fler gäster kan definitivt tillkomma!
…………………………………..
Speltider:
16:00 – 18:00 Beches Brew
18:00 – 21:00 William Soolvik

Info:
Gratis inträde!
Information om vad som händer efter spelningarna kommer inom kort!
…………………………………..

 

Fre Feb 0 8

Club Sandwich

Studio HPKSM
Storgatan 22, Göteborg

Club Sandwich

Välkomna till Club Sandwich – Göteborgs nya, enda och alltså bästa aw-klubb! 🥪 🍷

Någon fredag i månaden blir det samkväm efter jobbet på Studio HPKSM. Deras fina kök svänger ihop en ljuvlig sandwich åt oss 🥪 och baren häller upp ett gott glas vin 🥂 eller en öl 🍺 – till ett för kvällen extra bra pris. 💰

Sedan, lite senare förvandlas kvällen som i ett trollslag till en klubb som spelar god musik. 80-tal, new wave, trenchcoats, svarta polotröjor 🐢 och för stora byxor varvas med nya välsmakande låtar. Lager på lager, typ som i en riktigt god smörgås.

En Club Sandwich, tack.

Reika Xappola Farman från Young fam hyllar svensk musikindustri!

Hela kvällen betår av musik skapad av svenska artister, producenter, textförfattare och visst är det så, svensk musik export står högt och i världsklass. Låtar du inte visste var gjorda av svenska kreatörer spelas denna kväll och himla kul mix av genres. I samband med detta tema vill vi i Young Fam slå ett slag för svenska kulturskolan som varit en naturlig del i svensk  skolutbildning och vi hoppas att det fortsätter så, många av våra svenska stjärnor är just barn av vår kulturskola. Och young fem tackar alla som kom på Robyn kvällen, Studio Hpksm kokade och osade kärlek, vi ser till att det händer igen denna afton och kom dansa med oss! Djs YOUNG FAM.

 

ladyfest

Feministiskt musikquiz med Ladyfest – the love ballad edition <3

Feministiskt musikquiz med Ladyfest – the love ballad edition ❤

Får det lov att vara en power-, rock-, hårdrocks- eller popballad? Är du hjärtekrossad och vill finna tröst, vill återuppleva lite skoldisconostalgi eller bara ute efter riktigt skön och smäktande musik? Kom och inled helgen med Ladyfest’s feministiska musikquiz – the love ballade edition ❤ Alla får plats ❤

Quizet startar klockan 19:00. Därefter tar Klubb Total Eclipse över för dans och chans på romans. Eventet hittar ni HÄR.
GRATIS INTRÄDE!!!

Klubb Total Eclipse

Be my Valentine! Önskas ny chans till romans? Är ditt hjärta krossat? Eller kan du inte få nog av alla hjärtans dag? Kanske skiter i vilket? Oavsett så låter klubb Total Eclipse dig åter ryckas med i ösig powerballadfrenesi i total kompromisslös kärlekseufori! Klubb Total Eclipse är din bästa hemmafest där du varken behöver gå vidare eller tänka på stundande efterfest. Kom och möt natten med oss, få dina stämband hesa och själen i gungning.

Innan powerballadklubben drar igång förhöjer Ladyfest Göteborg stämningen med ett feministiskt quiz du sent ska glömma!

Gratis inträde!

Bokrelease: EXPLORE ME av Jeanette Langert 

Välkommen att fira utgivningen av Explore Me – ett bokverk av koreografen Jeanette Langert. Jeanette Langert har rönt stor framgång för sina formstarka dansverk och räknas som en av Sveriges viktigaste koreografer. Hennes konstnärsskap kännetecknas av en talande kompromisslöshet och en säregen minimalistisk stil som drabbar och förundrar.
I sitt nya verk Explore Me utforskar Jeanette Langert gränssnitt och beröringspunkter mellan koreografi, kropp, fotografi, konst och vetenskap. Explore Me är ett mångårigt projekt som i sin helhet består av boken, utställningen, iscensättningen. Först ut är boken. Här visas tidigare opublicerade fotografier ur Langerts tidigare verk tillsammans med en introduktion av dans- och litteraturvetaren Cecilia Malmström Olsson.
Studio HPKSM’s Bakficka, Parkgatan 21, GBG.