< 2019 >
September
«
»
Studio HPKSM
Storgatan 22, Göteborg

Bokrelease: ROXY av Alice Dadgostar

Vänner!

Kom och fira boksläpp! Det blir JÄTTEskoj. Bärs och OTROLIGA dj:s samlade?!?

Line up

Tropical House Mafia (Synneby & Jonasson)
Camila Paz Astorga Díaz
Jonathan ”Peter Kadhammar” Bengtsson

ROXY är romanen om den här världen och den djupa längtan efter en annan. Om sådant man drömmer om att bli, att skaffa och att eventuellt lägga upp på nätet i hopp om att det ska bli lösningen på något, helst allt. Det är även boken om att inte palla ställa fler frågor till olika skejtare/dj:s på plågsamt tråkiga dejter (kanske ett av de största hoten mot folkhälsan) och om hur man hanterar Föräldrarna (man låter bli).

Boken ges ut tredje september på Albert Bonniers förlag.

Studio HPKSM
Storgatan 22, Göteborg

LAVENDELLÄSNINGAR – QUEER POESI OCH PROSA

Torsdagen den 26/9 bjuder kritikerna Sanna Samuelsson och Hanna Johansson in till en queer litteraturkväll som uppstår för första gången i Studio HPKSM:s källare. Det blir en kväll med läsningar av flera författare och poeter – bland andra Kristofer Folkhammar, Arazo Arif, Hanna Rajs Lara och Totte Appelvik Lax – som sedan fortsätter med bar, musik och fest. 

19:00 – 00:00 på Studio HPKSM, Storgatan 22. 

Studio HPKSM
Storgatan 22, Göteborg

Scener & Samtals officiella efterfest!

På lördagen slår Skrivarkollektivet GBG sig samman med Klubb High Time för en grym efterfest på Studio HPKSM! Kvällen inleds med en exklusiv läsning av kollektivets medlemmar och avslutas med Tilde Hjelm + band på scen. Före, under och efter står Frida Lernståhl och Sandra Dermark bakom dj-båset och spelar disco, konstiga svenska covers, svängig funk, soul och rock.

Tilde Hjelm
Tilde Hjelms musik bjuder in till en karg miljö där lyriken och tonerna samspelar tillsammans som i ett melankoliskt minne. Inspirerad av trevande ljudbilder från Karen Dalton och Mazzy Star och av den inbjudande och mystiska filmmusiken till Twin Peaks. Tilde skapar atmosfärisk lo-key indie med inslag från både amerikana och ambient elektro.

Vid sin sida har hon också Felix Björklund som hon har startat duon Eiyvind med. Eiyvind beskriver sig som en shoegaze-duo med influenser från techno, doom och punk och kommer spela sista halvan av kvällen.

https://www.facebook.com/TildeHjelmmusicpage/

https://open.spotify.com/artist/5EtBxMha2vrUFovdLLzTQR?si=4blglfxRQqmumf4JdvfcAw

Skrivarkollektivet Göteborg
Skrivarkollektivet GBG startade hösten 2017 och skapar rum för personer som skriver skönlitterärt. Idag är de 9 medlemmar som arrangerar läsningar, workshops, bokcirklar och textsamtal.

Klubb High Time
Klubb High Time drivs av Sandra Dermark och har huserat på olika venues i Göteborg sedan 6 år tillbaka. Hon har främst arrangerat spelningar inom psych, rock och garage-scenen, men med en och annan avstickare.

LÖRDAG
28/9 | 20:00 – 01:00
100 kr – med uppvisad biljett till Scener & Samtal
130 kr – övriga