Program

< 2020 >
April
«
»
Studio HPKSM
Storgatan 22, Göteborg

Linus Hasselberg
Medan kritiker från Nöjesguiden, Kingsize och Hymn haft delade meningar ifall det Linus Hasselberg sysslar med är ’pretentiös prathiphop’, ’ofiltrerad singer-songwriter-pop när den är som bäst’ eller ’musik för småkriminella backpackers’ så har lyssnare över hela landet tagit hans texter till sina hjärtan.

Efter sin första spelning i Lena Endre’s vardagsrum sålde han ett halvår senare ut Södra Teaterns stora scen.

På Granada, Granada ger Linus oss känslan av att han reciterar sin dagbok med självutlämnande texter. Texter som handlar om uppbrottet från Sverige, tiden i Spanien och kärleken till livet och ensamheten. Debutskivan är ett självbiografiskt konstverk där poesi möter musik och film.
Under våren 2020 släpper Linus sitt andra album och åker ut på turné med stopp i Stockholm, Uppsala, Malmö, Göteborg och Örebro.
Efter mer år som turnerande musiker med artister som Petter, Plasí, Jens Hult, Partiet, Brothers Among Wera mfl står nu Linus stark på egen hand som soloartist.
Tillsammans med sin bror Hannes Hasselberg har han även hunnit med att producera en mängd artisters musik i studiokollektivet Röda Paradise.
Här märks bland annat Melissa Horn, E.A Lundquist, The Bland, Monica Mac, Jens Hult och Nicky William för att nämna några.

JENS HULT
Jens Hult har lyckats skapat sin egen plats på den svenska musikscenen. Resan har varit krokig och började inte alls så som de flesta musikkarriärer gör. Som liten kallades Jens tondöv, men trots det knep han en fjärdeplats i Idol och spelade in en debutsingel som sålde platinum och fram till idag streamats nära 9 miljoner ggr… Hans musikaliska väg tycktes utstakad och galleria-turnéerna väntade, men Jens ville ta sin musik i en annan riktning. Istället för kommersiell pop vill han vill bidra med ny energi och passion för den svenska visgenren – med en nyanserad ingång i hur visan kan låta. Med unika texter och en intressant ljudbild, så skapar Jens Hult modern vispop som berör.

Våren 2020 släpps nytt material och ikväll är han speciellt inbjuden gäst och musiker med Linus Hasselberg.
-foto: Olof Grind-