Program

amazon instant video filme downloaden
< 2019 >
December
«
»

Vi kör favorit i repris och håller i ett feministiskt musikquiz på HPKSM! Den här gången med tema 90-talet. Totalt fokus på kvinnorna, trenderna och musiken från 90-talet. Så damma av dina gamla CD-skivor, väck liv i din tamagotchi och kom och quiza med oss! ❤ Alla får plats ❤

Quizet startar klockan 18:30. Vi håller till en trappa ner. Se till att vara på plats i tid!

Såhär går det till 🤓
• Lag om max fyra personer i varje lag
• Varje fråga kompletteras med en låt där man ska svara på låttitel och artist
• Vi kör quizet i cirka 2 timma med en liten paus i mitten – mobil-/googleförbud genom hela quizet!
• Självklart priser att vinna. Mer om detta

KOM OCH HÄNG MED OSS!
LADYFEST

Ladyfest – är en ideell feministisk förening som arbetar med att främja och lyfta kvinnor, icke binära och transpersoner inom kulturvärlden. Sedan 2005 har Ladyfest Göteborg sett till att boka endast kvinnliga eller icke-binära akter till våra event, dit alla är välkomna! Mer information om oss på: https://www.ladyfest.se/gbg/

Lokalen är tyvärr inte handikappanpassad.

Ladyfest i samarbete med ABF Göteborg

School ’94
När de slog igenom hyllades de av svensk och internationell press som The Guardian, Pitchfork och Stereogum… Nu är School ’94 tillbaka med deras första live spelning på flera år (om man räknar bort spelningen på Luxurys avslutningsfest). Förvänta er både nya och gamla låtar…men alla lika underbara förstås!!! WHOOP WHOOP

KLASS II
Göteborgsbaserade KLASS II utannonserade sin eventuellt sista spelning nånsin för exakt ett år sen, men vi hade tur och nu är de redan tillbaka med sin shoegaze-doftande indie. Nyligen upplockade av BlackValley Records är de aktuella med en ny singel och kommande EP. Förvänta er motorsågsgitarrer och drömpopmelodier.

Spunsugar
Ett alternativt rockband med shoegaze-influenser. Ljudmässigt, föreställ dig om Alternative Nation på MTV 1997 och en trummaskin faller ned i en sockervaddsmaskin. Sockervaddssnurran går sönder och spårar ur. Spunsugar släppte nyligen sin debutep ”Mouth full of you” via Adrian Recordings.

20-01
100kr

Efter vårens succévända, med jazzlördagarna på HPKSM, är vi nu igång igen! Beches Brew och William Soovik Grand Finale återvänder till källaren på Studio HPKSM och rundar av året.

Beches Brew – West Coast Edition
Består av: Göran Klinghagen, Thomas Gustavsson, Bengt Berger, Thomas Jäderlund, Peter Janson. De har förgyllt lördagarna på Studio HPKSM ett bra tag nu, och stämningen är alltid på topp! Ett dunderbra sätt att spendera lördagseftermiddagen på! Lite extra festligt då det denna lördagen firas att bandets gitarrist Göran Klinghagen just släppt sin fina platta ”Hälsingland”.

William Soovik Grand Finale
Grand Finale är den göteborgska trumslagaren William Sooviks hjärtebarn. William själv tycker att musiken låter som om Led Zeppelin skulle starta ett projekt med The Bad Plus, Frank Zappa och Nirvana för att skriva reklam-jinglar till svenska byggföretag eller ledmotiv till japanska manga-serier. Visst kan ni höra det framför er? Ny skiva kommer under våren 2020. Passa på att få en försmak av vad som komma skall!

Signe Dahlgreen – Sax
Malin Wättring – Sax (Ej med den 2/11)
Joel Fabiansson – Elgitarr
Donovan von Martens – Bas
William Soovik – Trumset.

…………………………………..
Tider:
14.30 Restaurangen Öppnar
15:30 – 17:30 Beches Brew
18:00 – 20:00 William Soovik Grand Finale
21:00-01:00 DJs

100 kr i inträde!
…………………………………..

Årets tema i musikhjälpen är sex är inte ett vapen!
”En decembervecka om året sänder vi dygnet runt för att lyfta fram en undanskymd mänsklig katastrof. I Musikhjälpen är det din musik – och ditt engagemang – som räddar liv.”
– Sveriges Radio

– frivilligt inträde som oavkortat går till musikhjälpen –

Ekkvartetten spelar julmusik i egen tappning.

Ekkvartetten är fyra instrumentalister som spelar modern jazz med inslag av hiphop och electronica. Kvartetten har hörts på olika scener i Göteborg under hösten, och spelar sista gången för året den här kvällen nere i Studio HPKSM:s källare.

Ekkvartetten är:

Benjamin Bergman – tr.
Love Bylund – b.
Simon Liljenbäck – sx.
Pontus Paulin Hugo – keys.

Studio HPKSM
Storgatan 22, Göteborg

Jättedam spelar musik utifrån många influenser och beskrivs ibland som nyprogg och ibland som progressiv rock med popmelodier och psykedeliska inslag.

Det är ett levande band i ständig förändring och ett liveframträdande är sällan det andra likt. För det mesta kommer musiken till dem genom många timmars jamsessioner. Det börjar vanligtvis i ett groove eller melodi, där jammen kanske stapplar fram på lite småfunkiga barnsben, för att sedan kliva in i en rocknroll-präglad psykedelisk pubertet och sedan förhoppningsvis mogna till något coolt. Helst ska musiken framkalla en ström av känslor som drar för verklighetens gardiner och lyser upp ens inre skrymslen.

Det är svårt att säkerställa någon självklar estetisk vision av musiken då den är ständigt flyende och svår att naila ned på kanvas, men förhoppningsvis lämnar den någon form av unik bild inbränd på lyssnarens hornhinna.

https://open.spotify.com/artist/7vE0PbobQfMaV3RJvvXhdq?si=7c_MhpXlQHOQpLhwz-iJ8g

Vi som producerar är:
Kulturföreningen La Vaca Loca, vi tror på möten, krockar och överskridanden inom kultur-, event- och nöjesbranschen. Vi är en kulturförening med en passion för suddgummit, vi älskar att sudda och smeta ut färg vid gränserna av olika konstformer, zoner och regioner.

I samarbete med ABF

Studio HPKSM
Storgatan 22, Göteborg

Lofot

Lofot är svängig, en aning progressiv rockmusik med prunkande texter på svenska. Pekoral säger någon, magnifikt påstår en annan. Ett öra sträcker sig bakåt, mot delikata toner från förr, men blicken är fäst framåt, mot fantasin att det bästa inte hänt än!

Gamla vänner med brokig musikalisk bakgrund, i metal, glam och bossa-nova, möttes i ambitionen att skapa svinbra musik. I december 2019 firar vi tillkomsten av senaste singeln, ett löfte om kommande album.

Inspelningarna är som en skål lördagsgodis där smaker och uttryck möts i ett lyxigt musikaliskt potpurri. Live är Lofot en lustfylld presentation, en medryckande rörelse.

”Bedårande och bångstyrigt” (4:a i Borås tidning)
”Klassisk pop av bästa märke och signatur (9:a i Hifi & musik)
”Sveriges bästa liveband” (Mamma)

Spotify
https://open.spotify.com/album/0hhKkKUGWze5nmPuGkTPNX?si=RReyOanq

Youtube
https://youtu.be/odLzlreaioQ

Facebook
https://www.facebook.com/lofotrockmusik/

Entré: 100kr

| I samband med Musikhjälpen 2019 så kommer denna kväll arrangeras ett dj-bås där man kan önska en låt för en valfri summa som oavkortat går till musikhjälpen |

Studio HPKSM
Storgatan 22, Göteborg

DUBBEL RELEASEFEST

Gotland och Värmland tar över HPKSM för en kväll, och gör bortaplan till hemmaplan när både Buteo Band och Craving Clouds firar release av ny musik.

Efter att ha cirkulerat i varandras kretsar, från hemstäderna till storstaden, är det äntligen hög tid för de båda banden att slå sina inte så kloka huvuden ihop och bjuda in till galej.

Buteo Band
Buteo Band från Göteborg spelar pop/rock med tydliga melodier som stundtals slinter iväg på psykedeliska villovägar. Influenserna är många, men hämtas till stor del från 60- och 70-talet, samt från nutida akter från indierockvärlden.

I lite mer än två år har de spelat på olika scener i Göteborg och just nu spelar de in sin första skiva, som har inspirerats av såväl Kurt Vile som Fleetwood Mac.

I oktober släpptes deras debutsingel, ”Somedays”, och det ska självklart firas rejält.

https://open.spotify.com/artist/5BmWJXA32AKNeKlWrlMt1j?si=UuVRd1lkSyGLsFmrXWGRdA

Craving Clouds
Från de karga, gotländska vidderna. Från de djupa, värmländska skogarna. Och från Frölundas gråa betong kom de. Craving Clouds strålade samman i Göteborg, och pinade av regnet och västkustens bitande snålblåst har de blandat retrorock med modern indiepop och skapat sin egen drömvärld med texter om vardagsångest, sena nätter och grusade förhoppningar.

2018 släpptes debutalbumet ”Street Lights” som fick fina ord av flera svenska musikskribenter. Kvällen till ära släpper de en rykande färsk dubbelsingel. Nu har ljudbilden lämnat garageskramlet och fulölsångorna bakom sig och förvandlats till en pompöst groovig och väloljad maskin av melodier. 70-talsriff och blinkningar till Thin Lizzy och Blue Öyster Cult blandas med drömlik, samtida indiepop och illa dolda 80-talsflirtar.

https://open.spotify.com/artist/6g4ICx3QchXqq3ss2SGPgE?si=hVfRzJ3jSRKto-6xmcWpuQ

Studio HPKSM
Storgatan 22, Göteborg

Efter 18 år som rytmisk motor i Håkan Hellströms band har Labbe Grimelund och Finn Björnulfson tagit ett steg bort från Ullevi. Klivit ner på klubben och bildat Bongo Riot GBG. En ohelig allians av trummor, percussion och elektroniska rytmer. En självklar duo som suddat ut gränserna – Manchester, Rio eller Gårda har aldrig varit så nära varandra.

Allt började en för ett par år sedan. Tidigt på morgonen eller sent på kvällen? Det beror på vem man frågar. Men den sommarens turné tillsammans med Göteborgs popkung gick mot sitt slut.
– Jag och Finn har ju trummat på ett otaligt antal efterfester när musiken stängts av, så även den där natten. Och någonstans i dimman gick det väl upp för oss att vi skulle få abstinens om vi inte fick spela ihop på ett tag. Då föddes idén om att ta efterfesten, trummorna, djn och rytmerna vidare till något mer beständigt, berättar Labbe.

Ett sensommarmöte, ett kärleksbarn – Bongo Riot GBG hade fötts.

Duon beskriver sig som en nydanande klubbakt som rör sig i ett gränsland. Där trummorna möter djns inspelade toner och gränsen mellan livetoner och djns discobeat suddats ut. En elektronisk ceremoni ledd av partygudens mest hängivna undersåtar.

– Egentligen är stegen från efterfesten till dansgolven ganska få. Vi älskar att dansa och det finns massa bra musik där ute som går att ta vidare med hjälp av just det vi gör. Snart märkte vi att just att addera trummor och precession gjorde något med dansgolvet. Kaos och extas kändes plötsligt mycket närmare, precis som vi ville ha det, berättar Finn.

Musikaliskt rör sig duon nästintill gränslöst och ohämmat mellan Manchester-disco, indie-samba, houzy-afro och har jämförts med Basement Jaxx och Safri Duo.

100kr

Fre Dec 2 7

Juno Francis

Studio HPKSM
Storgatan 22, Göteborg

The lovechild of a 60s gentleman and an 80s lady.
Psychedelic and glamorous, haze and glitter, hypnotic and dramatic.
Her voice flow into your heart and melt it like ice in scotch. As you feel weak in your knees and faint out of pure love you land on his bed made out of silky smooth synth pads. Enjoy your interaction…

| Instagram |

| Spotify |

music for free for iphone word kostenlos herunterladen 2013 fotos herunterladen facebook sichtbar herunterladen